2019-03-06 10:57:29• hírek • Szatmar.ro

Egy bögre boldogság: új eszközzel gazdagodott a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztálya

A szatmárnémeti Rotaract Club ismét nagyot alkotott. A decemberi „Egy bögre boldogság” jótékonysági akcióból befolyt összeg nemes célt szolgál: új gépeket kapott a neonatológia.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztálya egyre felszereltebbé válik. A gépek egy részét jótékonysági akcióknak és adományoknak köszönheti a részleg, ahogyan ebben az esetben is történt. A szatmárnémeti Rotaract Club ajándékozott egy csecsemő figyelő rendszert az intézménynek. Ezt a decemberi karitatív mozgalom tevékenységeiből befolyt összegből vásárolták meg. A nyugat-európai színvonalú orvosi eszközrendszerrel még felkészültebbé váltak az osztály munkatársai az esetleges nem várt eseményekre.

 

Az „Egy bögre boldogság” valódi mozgalommá nőtte ki magát az elmúlt évek során. 2018-ban a Zeppelin Pub, Zob Bianca és Jeromos Andrea zumbaoktatók is csatlakoztak az eseményhez. A „Mikulás autóbuszát” a Fodor Trans biztosította a rendezvény idejére.

 

A felszerelésért dr. Luczky Zita, az újszülött osztály vezetője mondott köszönetet a munkaközösség és a részleg kis betegei, illetve szüleik nevében. Így fogalmazott: „Az elmúlt 10 évben az újszülött osztály több olyan felszerelést kapott már, melyek a koraszülöttek és a beteg apróságok életfunkcióit figyelik. Hiányzott azonban egy ilyen központi eszköz, mellyel egy helyről figyelhetjük meg a különböző termekben fekvők egészségügyi állapotát.”

 

A szatmáriak és a Rotaract Club összefogása minden egyes alkalommal sikeres véget ér. Ennyit jelent hát egy bögre boldogság!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: